Onderhoud uw geoliede houten vloer goed!! » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Waarom is goed onderhoud belangrijk voor uw houten vloer?

Wanneer u een geoliede houten vloer heeft is het altijd van belang dat u deze goed onderhoud. Zo behoudt de vloer zijn mooie natuurlijke uitstraling. Zorgt er mede voor dat er op uw vloer geen doffe plekken door slijtage ontstaan. Goed en regelmatig onderhoud zal uw parketvloer ook altijd beschermen tegen vuil en vocht.

Wanneer spreken we over een geoliede houten vloer?

Als de vloer is afgewerkt met een speciaal hiervoor bestemde olie. De olie zal in 2 lagen in de vloer gewreven worden waardoor het hout zijn oorspronkelijke uitstraling behoud. Tevens zal de vloer vuil en water afstotend zijn. Wel dient u altijd op te passen voor vet en olievlekken.

Het onderhouden en verzorgen van uw geoliede vloer

Dagelijks onderhoud:

Voor het onderhoud van uw houten vloer wordt geadviseerd uw vloer dagelijks te stofzuigen met een parketborstel of met een vloerwisser de vloer stof- en vuilvrij te maken.

Wekelijks onderhoud:

Naast het dagelijks onderhouden van de houten vloer is er ook een specifiek onderhoud. Het betreft het onderhouden van de olievloer met een zeep, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de WOCA Zeep. Met deze vloerzeep kunt u uw vloer wekelijks dweilen zodat vuil verwijdert wordt. Ook zal er een beschermende laag achterblijven waardoor slijtage voorkomen wordt. Let er altijd op dat u uw vloer nóóit te nat reinigt.

Halfjaarlijks onderhoud:

Behalve het wekelijks onderhoud adviseren wij om het oppervlak 2 keer per jaar te behandelen met een onderhoudsolie. U kunt hier  eventueel de WOCA Onderhoudsolie voor gebruiken. Gebruik een witte pad om de olie aan te brengen. Deze behandeling met de onderhoudsolie zal uw vloer optimaal beschermen.

Jaarlijks onderhoud:

Reinig 1 x per jaar uw geoliede vloer met bijvoorbeeld de WOCA Intensiefreiniger. Dit om uw vloer een algehele opknapbeurt te geven. Na het gebruik van een intensiefreiniger de vloer altijd behandelen met een onderhoudsolie om de vloer opnieuw te beschermen.

Vlekken verwijderen:

Om plaatselijk vlekken te verwijderen kan er altijd gebruik gemaakt worden van de WOCA Superontvlekker.

WOCA Zeep   Naturel

WOCA Onderhoudsolie

WOCA Intensiefreiniger

WOCA Superontvlekker

Naast alle WOCA producten hebben wij in onze webshop een ruim assortiment aan producten om uw houten vloer op de juiste manier te onderhouden en te verzorgen.

Wilt u meer informatie over het onderhouden van uw geoliede houten vloer in huis?