Hoe krijg je laminaat weer glanzend? » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

We geven u een aantal tips om uw laminaat weer mooi glanzend & schoon te krijgen.

#1 Stofzuig uw laminaat goed

Om stof, haren en evt. zand te  verwijderen dient u uw laminaat eerst goed stof te zuigen. Gebruik bij voorkeur een parketborstel (of speciaal voor harde vloeren). Pak ook de plinten mee (met MDF plinten even de steel verwijderen). Als u de hele kamer goed gestofzuigd heeft, kunt u beginnen met dweilen. Alvorens u stofzuigt is het raadzaam om eerst uw meubels te stoffen en schoon te maken. Voorkom zand op uw vloer, dit is één van de grootste vijanden van uw vloer. Schaf dus ook goede matten aan voor zowel binnen als buiten. Wat er niet in komt hoeft er ook niet uit.
 

#2 Dweil uw laminaat met een Stofwisser

Dweil uw vloer goed met een stofwisser (met voorkeur één met sprayfunctie, hierdoor kunt u water makkelijker doseren). Dweil dus niet te nat en gebruik bij voorkeur warm water om uw laminaat goed schoon te maken. Wring de microvezel doek regelmatig uit voor het beste resultaat. Neem bij voorkeur een microvezeldoek die u machinaal kunt wassen. Dit is duurzamer dan wegwerpdweilen.
 

#3 Gebruik uitsluitend onderhoudsmiddelen die voor laminaat zijn

Gebruik uitsluitend reinigers die speciaal voor laminaat ontwikkeld zijn, hiermee zal u altijd het beste schoonmaakresultaat krijgen. Bijkomend voordeel is dat deze reinigers meestal geen strepen achterlaat en een anti-statische werking hebben. Dit zorgt ervoor dat er een vuilafstotende werking ontstaat. Ook zal uw laminaat meer glans krtijgen. Let op: meng nooit meer laminaatreiniger met water dan op de verpakking staat. Bestel hier de Parketmeester Laminaatreiniger.
 

#4 Gebruik een robotstofzuiger als extra hulpmiddel

Om wat schoonmaakwerk uit handen te geven kunt u gebruik maken van een robotstofzuiger. Omdat stof en ander vuil vaak de oorzaak zijn van krassen op laminaat, moet dit zo snel mogelijk van uw laminaat verwijderd worden. Een robotstofzuiger kan het schoonmaken nooit helemaal vervangen, maar het zal wel ontlasten. Met een stofwisser kunt u snel en zonder dat u thuis bent de vloer “schoon laten maken”. Ook komt een robotstofzuiger vaak makkelijker onder een bed of ander zwaar meubel, hierdoor hoeft u niet uw zware bed te verschuiven.

 

 

Inspiratieboek

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie op het gebied van alle soorten vloeren. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Laat u inspireren door ons prachtige inspiratieboek!

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

  • Ontdek ons grote assortiment
  • Showrooms door heel Nederland
  • Deskundige adviseurs
  • Ervaren leggers