Kan ik mijn laminaat vloer repareren? - Tips! » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Uw laminaat vloer in optimale staat behouden

U heeft een prachtige laminaat vloer en deze wilt u graag zo lang mogelijk mooi houden. De vloer wordt altijd goed onderhouden maar op den duur kunnen er toch kleine beschadigingen ontstaan.

Er is niets vervelender dan wanneer uw prachtige vloer krassen, strepen of vlekken vertoont of dat er kleine beschadigingen zijn ontstaan.

Kan ik dan mijn laminaat herstellen?

Voor vlekken en strepen zijn diverse onderhoudsproducten en vlek verwijderaars te verkrijgbaar. Krassen kunnen worden verwijderd met een daarvoor bestemde polish maar wat te doen bij kleine beschadigingen?

Wanneer uw laminaat vloer of houten vloer kleine beschadigingen heeft is dit ook goed zelf te repareren. Hiervoor zijn speciale reparatiesets voor laminaat verkrijgbaar.

Een reparatieset van bijvoorbeeld Quick-Step bestaat uit:

7 verschillende gekleurde hardwax staafjes, een smeltmes en een reinigingskam.

Met deze set kunt u uw laminaat vloer maar ook uw houten vloer herstellen.

Zorgt altijd dat de ondergrond goed schoon en droog is voordat u begint om het beschadigde deel te repareren.

Het repareren van de vloer gaat als volgt:

Zoek een waxstaafje passend bij uw vloer, u kunt ook altijd diverse waxstaafjes combineren om de juiste kleur van de vloer te krijgen. Smelt vervolgens de wax op de beschadiging, gebruik hiervoor het smeltmes. Hierna de wax laten drogen en met de spatel het overtollige hardwax verwijderen. De toplaag zal hierna weer mooi egaal zijn en kunt u weer genieten van uw mooie vloer.

Overige mogelijkheden om uw laminaat vloer te repareren

Naast de Quick-Step reparatieset met hardwax staafjes zijn er ook softwax staafjes, zijn er vloeibare opvulmiddelen en kleurenstiften. Kijk hiervoor in onze webshop. Er is ook een mogelijkheid om beschadigde planken te vervangen. Ook kunnen wij als Parketmeester kleine beschadigingen professioneel herstellen door middel van spotrepair. Neem hiervoor contact op met de dichtstbijzijnde Showroom.

Onze adviseurs helpen u graag!

Mochten er na het lezen van dit artikel toch nog vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen met onze deskundige adviseurs. Zij zullen u graag verder helpen.

Wilt u meer informatie of wilt u een laminaat reparatieset kopen?