Merbau Tapis - Uitgetand, aangeheeld en volledig opgeknapt
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Merbau tapis in Rotterdam

Merbau Tapis

Nadat onze klant uit Rotterdam een nieuwe keuken had gekocht en geplaatst, bleek dat de vloer niet meer mooi aansloot op de keuken. Ze kwamen een stuk merbau tapis te kort. Ze vonden dit zonde, omdat de vloer nog jaren mee kan. Aan ons dus de opdracht om het ontbrekende stuk zo te leggen dat het niet opvalt dat er een nieuw gedeelte bij aangelegd is.

 

Aanhelen en schuren

Om het beste resultaat te krijgen, hebben we de de vloer uitgetand zodat later niet meer zichtbaar is waar de oude keukenblokken stonden en waar dus de vloer ophield. Om te voorkomen dat de lijnen zichtbaar zijn is het belangrijk dit goed aan te pakken. Vervolgens hebben we de nieuwe vloerdelen geplaatst en aangeheeld zodat de nieuwe vloer 1 geheel wordt.

Gezien er een duidelijk verschil zichtbaar was tussen de oude en de nieuwe vloerdelen, hebben we de gehele vloer geschuurd. Hierdoor kregen we een nieuwe basis om er 1 geheel van te maken. Voordat we de vloer af konden werken, hebben we de gehele vloer schoongemaakt.

 

RigoStep Royl 2K olie en Hardwax

Als finishing touch hebben we de vloer behandeld met achtereenvolgens een laag Royl 2K olie en Hardwax. Deze combinatie zorgt voor een diepe verzadiging van het hout en een sterke bescherming tegen vocht en vuil. Hardwax heeft bovendien de eigenschap dat het diep in het hout trekt. Een houten vloer voorzien van hardwax is slijtvast, vuilafstotend, vochtwerend en eenvoudig te reinigen met bijvoorbeeld Parketmeester Master Reiniger voor olie- en hardwaxvloeren.

 

Bijna geen verschil zichtbaar

Na de behandeling is er bijna geen verschil meer te zien tussen het nieuwe gedeelte en het oude gedeelte. Precies zoals de klant voor ogen had! Bovendien kan deze vloer, mits goed onderhouden, er nu weer jaren tegenaan.

Ook uw vloer laten opknappen, renoveren of doorleggen? Vraag dan eens vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Wij hebben deze vloer gelegd bij een klant in Rotterdam

GRATIS inspiratieboek?

Meer vloerinspiratie nodig? Vraag het inspiratieboek direct aan!

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

  • Ontdek ons grote assortiment
  • Showrooms door heel Nederland
  • Deskundige adviseurs
  • Ervaren leggers