Soorten vloeren - Hulp en uitleg bij iedere vloer » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen
Welke soort vloer u kiest, is helemaal afhankelijk van uw wensen. Wij helpen u graag verder door u te voorzien van informatie en inspiratie.

Er zijn tegenwoordig zoveel soorten vloeren dat we door de vele bomen het bos niet meer zien. Elk mens heeft andere wensen, heeft een andere stijl en er blijven steeds maar meer soorten vloeren komen. Hout, PVC, laminaat, Kurk en ga zo maar door. Ook deze vloeren hebben weer allerlei verschillende soorten (afmetingen, kleuren, uitstralingen, prijzen, onderhoudsgemak en duurzaamheid).
 

Alle soorten en kleuren

 

Ken de voor- en nadelen

Iedere vloer heeft zijn eigen eigenschappen en heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wij snappen dat de keus voor een vloer lastig is, daarom kunt u altijd contact opnemen met onze medewerkers. Wat is voor u belangrijk? Wat verwacht u van een vloer? Welk budget heeft u voor uw vloer?

 

Houten vloeren: bij aanschaf duurder dan de andere soorten vloeren, maar deze investering plukt later haar vruchten. Houten vloeren kunnen namelijk na een (lange)tijd weer geschuurd worden, en is het mogelijk deze weer een nieuw kleurtje/uiterlijk te geven. Ze zijn na zo’n behandeling dan weer zo goed als nieuw (dit maakt een houten vloer erg duurzaam). Hout is een product van de natuur en dat zal u ook terugzien in uw woning. Het leeft, het is echt, het is puur natuur. Geen andere vloer kan deze natuurlijke uitstraling nastreven. Het nadeel van hout is dat het slecht tegen vocht kan. Water en ander vloeistof moet dus zo snel mogelijk verwijderd worden.

 

Laminaat vloeren: deze vloeren zijn goedkoop in zijn soort, ook is het eenvoudig zelf te leggen. De nadelen van laminaat? Ze kunnen over het algemeen (net als houten vloeren) niet goed tegen vocht. Wilt u uw laminaatvloer een andere kleur geven? Helaas is dit niet mogelijk met laminaat, u zult de gehele vloer moeten (laten) vervangen. Wist u trouwens dat (zeer) goedkope laminaatvloeren een slechte slijtlaag/toplaag hebben, waardoor er sneller krassen op de vloer kunnen ontstaan? Laat u dus niet altijd verleiden door de prijs. Goedkoop is vaak duurkoop.

 

PVC vloeren: bij aanschaf relatief dezelfde prijs als een houten vloer. De vloeren kunnen niet geschuurd worden of een andere kleur krijgen, maar zijn daarentegen wel zeer onderhoudsvriendelijk en over het algemeen slijtvast. Ook zijn de meeste  PVC vloeren krasbestendig, waardoor een kras of deuk minder snel zichtbaar is. De vloeren zijn in verhouding met laminaat / houten vloeren een stuk stiller en dempen het geluid meer (ideaal voor appartementen). Een nadeel van een PVC vloer? Ze komen dichtbij het uiterlijk van een “echte” houten vloer, maar bootst de puurheid van de natuur nooit perfect na.

 

Kurkvloeren: kurkvloeren zijn warm en zijn zeer milieuvriendelijk. Er is dit jaar minder vraag naar kurkvloeren, vooral met opkomst van de trendy PVC vloer. Als u bijvoorbeeld in een appartement woont, is een kurkvloer ideaal;  ze hebben een zeer geluiddempende werking. Een nadeel van kurkvloeren is dat het gevoelig is voor verkleuringen. Laat u altijd deskundig informeren in een showroom van Parketmeester.

 

Lijstje maken
 

Maak voor uzelf een lijstje

Maak voor uzelf een lijst met punten die voor u en uw omgeving belangrijk zijn. U kunt hiermee alvast de vloeren wegstrepen die u niet wilt. Om op deze “punten” te komen, kunt u uzelf het beste een aantal vragen stellen. Hieronder hebben we al een aantal vragen voor u gemaakt. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

 

Enkele voorbeeldvragen:

 • Wilt u een vochtbestendige vloer?
 • Heeft u een vloer nodig die geluid dempt?
 • Heb ik een goede slijtlaag / toplaag nodig (met bijv. kinderen of huisdieren)?
 • Wilt u een vloer die duurzaam / milieuvriendelijk is?
 • Vind u het belangrijk dat de vloer makkelijk te onderhouden is?
 • Wilt u dat de vloer makkelijk zelf te leggen is?
 • Welke vloer past het beste bij mijn huidige interieur? Of wil ik nieuwe interieurmeubelen kopen?
 • Wil ik dat mijn vloer na een tijd weer geschuurd en een nieuwe uitstraling kan krijgen?
 • Wil ik vloerverwarming onder mijn vloer?
 • Wat is mijn budget?

Inspiratieboek

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie op het gebied van alle soorten vloeren. Bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Laat u inspireren door ons prachtige inspiratieboek!

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

 • Ontdek ons grote assortiment
 • Showrooms door heel Nederland
 • Deskundige adviseurs
 • Ervaren leggers