Bekend van o.a.
Inspiratieboek aanvragen

U heeft nog groene zeep in huis en wilt deze voor uw vloer gebruiken, maar zijn deze middelen wel geschikt voor uw vloer? Dit antwoord is voor iedere vloer verschillend: groene zeep, schoonmaakazijn en allesreinigers zijn een prima schoonmaakmiddelen, maar bij laminaat bijvoorbeeld pakt dit vaak verkeerd uit: ze laten vaak een doffe waas achter en sommige allesreinigers kunnen zelfs uw vloer aantasten.

Vloer schoonmaken met een allesreiniger

Niet doen! Voor veel oppervlakken is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten. 

Vloer schoonmaken met groene zeep

Groene zeep zal zeepresten op uw houten vloer achter laten.  Ook bij laminaatvloeren is het niet verstandig: uw laminaat- of PVC vloer zal er dof komen uit te zien. Groene zeep is verder een prima schoonmaakmiddel, maar niet voor uw vloer! 

Vloer schoonmaken met schoonmaakazijn

Alhoewel veel gezegd en geschreven wordt over dat “schoonmaakazijn prima gebruikt kan worden op laminaat en PVC vloeren”, raden wij het toch af. Schoonmaakazijn is vaak te agressief en kan uw vloer aantasten. Het product is tenslotte niet voor vloeren gemaakt. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct dat voor uw vloersoort is gemaakt.

Bekijk direct onze speciaalreinigers.

Een reiniger die speciaal voor uw vloersoort is ontwikkeld.