Vloer schoonmaken met een alles reiniger, schoonmaakazijn of groene zeep? » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

U heeft nog groene zeep in huis en wilt deze voor uw vloer gebruiken, maar zijn deze middelen wel geschikt voor uw vloer? Dit antwoord is voor iedere vloer verschillend: groene zeep, schoonmaakazijn en allesreinigers zijn prima schoonmaakmiddelen, maar bij veel vloeren krijg je niet het gewenste resultaat: ze laten vaak een doffe waas achter en sommige allesreinigers kunnen zelfs uw vloer aantasten.

Vloer schoonmaken met een allesreiniger

Niet doen! Vooral niet op houten vloeren. Voor veel oppervlakken in huis is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten. 

Vloer schoonmaken met schoonmaakazijn

Alhoewel veel gezegd en geschreven wordt over dat “schoonmaakazijn prima gebruikt kan worden op laminaat en PVC vloeren”, raden wij het toch af. Schoonmaakazijn is vaak te agressief en kan uw vloer aantasten. Het product is tenslotte niet voor vloeren gemaakt. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct dat voor uw vloersoort is gemaakt.

Vloer schoonmaken met groene zeep

Vaak wordt beweerd dat groene zeep geschikt is voor houten vloeren, echter zal groene zeep zeepresten op uw houten vloer achter laten.  Ook bij laminaatvloeren is het niet verstandig: uw laminaat- of PVC vloer zal er dof komen uit te zien. Groene zeep is verder een prima schoonmaakmiddel, maar niet voor uw vloer!  Wilt u het toch gebruiken? Gebruik dan nooit teveel groene zeep want dan beschadigd u uw toplaag! Dweil uw houten vloer na met een licht vochtige doek.

Bekijk direct onze speciaalreinigers.

Een reiniger die speciaal voor uw vloersoort is ontwikkeld.