Multiplank vloer » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Multiplank vloer

of anders genoemd twee-laags parket, duoplank of combiplank

Multiplank vloer

Ontdek het voordeel van multiplank

Multiplank is vergelijkbaar met lamelparket – de vloeren hebben veel overeenkomsten – echter qua opbouw van de plank zijn er duidelijke verschillen. Ook is een multiplank vloer zeer geschikt voor vloerverwarming, dat komt omdat de vloer nauwelijks “werkt of krimpt”. De multiplank is door zijn eigenschappen minder gevoelig voor temperatuurswisselingen dan bijvoorbeeld een massief houten vloer.

De bovenste laag van een Multiplank is echt massief hout  en heeft een Mutliplex onderlaag. Multiplex is opgebouwd uit meerdere fineerlagen, oorspronkelijk ook wel “triplex” genoemd. Dit bestaat uit meerdere dunne laagjes die samen 1 geheel (onderlaag) maken.

Een multiplank vloer afgewerkt naar wens

Multiplank parket kan worden afgewerkt op vele verschillende manieren; olie, Hardwax of lak. Elke voordeel kent zijn voor- en nadelen. Een gelakte vloer is onderhoudsvriendelijker dan Hardwax en olie. Het voordeel van een olie afwerking is weer dat het een “natuurlijkere” uitstraling heeft. De knoesten en structuur is nog goed zichtbaar bij een olievloer. Ook het doorlatingspercentage is hiervan afhankelijk. Mocht u advies willen dan kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Mogelijkheden 

Bij Parketmeester bent u aan het juiste adres voor diverse afmetingen multiplank. Wat dacht u bijvoorbeeld van een extra brede of lange plank? De mogelijkheden zijn eindeloos – voor iedere woonruimte een geschikte afmeting.

Inspiratie & trends

Bekijk hier meer Inspiratie voor o.a. houten vloeren

GRATIS inspiratieboek?

Een Inspiratieboek vol met woon/vloer ideeën? Vraag hem helemaal gratis aan.

Duoplank / Twee-laags parket laten leggen

Wilt u een parketvloer laten leggen door parketteurs met al meer dan 30 jaar ervaring? Dan bent u bij Parketmeester aan het juiste adres. Ook helpen we u graag met het maken van de juiste vloerkeuze.

Duoplank / Twee-laags parket zelf leggen

Bent u van plan een parketvloer helemaal zelf te leggen? Als u handig bent is het goed te doen. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op, onze medewerkers staan u graag te woord.

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

  • Ontdek ons grote assortiment
  • Showrooms door heel Nederland
  • Deskundige adviseurs
  • Ervaren leggers