Waarom luchtbevochtiging in huis – tips! » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Wanneer kiest u er voor om uw huis te voorzien van een luchtbevochtiger?

Een te droge lucht in uw woning wordt vaak veroorzaakt door onze centrale verwarming maar ook door vloerverwarming. Alleen ventileren is niet voldoende om de juiste luchtvochtigheid in huis te creëren. Daarom adviseren wij als Parketmeester om een luchtbevochtiger in uw huis te plaatsen.

 

Luchtbevochtiging voor een beter leefklimaat voor mens, dier en uw houten vloer.

Wanneer uw woning een te droge lucht heeft worden er ontelbaar veel stofdeeltjes door de kamer verspreid. Deze stofdeeltjes worden uiteraard ook ingeademd. Vooral bij mensen met astma of een allergische aandoening zorgt dit voor grote problemen.

Ook klachten als geïrriteerde luchtwegen, prikkende ogen, een droge keel en een droge huid kunnen ontstaan. Tevens kunnen huisdieren en planten ziek worden door een te droge lucht. Houten vloeren en meubels kunnen uitdrogen waardoor de vloeren gaan “werken” dus kunnen gaan krimpen, scheuren en kraken.

Een goede luchtbevochtiging zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in uw woning op een gezond peil blijft. De meest optimale luchtvochtigheid in de woning ligt tussen de 40% en 60%. Dit kunt u meten met een hydrometer. Let er bij het kopen van een luchtbevochtiger op dat deze geschikt is voor het aantal vierkante meters in de woning.

Er zijn meerder redenen waarom wij adviseren om een luchtbevochtiger in uw huis te plaatsen

  1. Een goede luchtvochtigheid zorgt ervoor dat houten vloeren en meubels niet gaan uitdrogen zodat deze niet gaan scheuren of krimpen, verbindingen niet los gaan zitten en de vloer niet zal gaan kraken.
  2. Ook muziekinstrumenten (zoals bijv. violen en piano’s) kunnen ontstemd raken wanneer er geen goede luchtbevochtiging in huis is.
  3. Met de juiste luchtvochtigheid zullen klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, verminderde weerstand en concentratieproblemen voorkomen kunnen worden.
  4. Een droge leefomgeving kan tevens zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en een langdurige kriebelhoest. Door de droge lucht in huis kunnen neus, keel en luchtwegen akelig gaan aanvoelen.
  5. Door een goede luchtbevochtiging krijg je geen droge lippen, geen droge huid en geen geïrriteerde droge ogen. Dit houd in dat je niet steeds je lippen en je huid hoeft in te smeren en je ogen te druppelen.
  6. Maar ook voor uw huisdieren is het van belang de er een goede luchtvochtigheid in de woning is. Ook planten doen het uiteraard veel beter in een kamer met de juiste luchtvochtigheid. Let er wel op dat de stoombevochtiger hete lucht blaast dus niet geschikt is voor huisdieren. Geadviseerd wordt om dan de luchtwasser te plaatsen.

Welke luchtbevochtigers hebben wij in ons assortiment

Geïnteresseerd in het kopen van een luchtbevochtiger?

Bekijk nu al onze luchtbevochtigers in onze nieuwe webshop. Onze producten zijn van goede kwaliteit en worden snel geleverd.

Gebruik van een hydrometer

Om de ideale luchtvochtigheid in huis te bepalen adviseren wij een hydrometer te gebruiken. Hiermee kunt u altijd de juiste luchtvochtigheid waarborgen. Bij een aantal luchtbevochtigers is een hydrometer inbegrepen. Wanneer dit niet het geval is zijn er altijd losse hydrometers verkrijgbaar.

Wanneer u de luchtbevochtiger tijdelijk niet gebruikt

Zorg er altijd voor dat wanneer u de bevochtiger een bepaalde tijd niet gebruikt, u deze grondig reinigt en het water eruit haalt. Laat de bevochtiger goed drogen, dit om te voorkomen dat bacteriën en schimmels zich gaan vormen in het apparaat.

Welke luchtbevochtiger voor uw ruimte in huis

Wanneer u kiest voor een bepaalde luchtbevochtiger is dit afhankelijk van de ruimte waar u deze wilt plaatsen.
Woonkamer: Kies een bevochtiger welke voldoende capaciteit heeft voor het aantal vierkante meters.
Slaapkamer: Hier moet u denken aan een bevochtiger welke geruisloos is. Houd rekening met een capaciteit van het apparaat tot +/- 25 m2.
Kinderkamer: Kies geen stoombevochtiger, dit kan erg gevaarlijk zijn door de hete stoom wat wordt uitgeblazen. Vaak is dit een kleine ruimte dus ook hier is het afhankelijk van de capaciteit. Zorgt er dus altijd voor dat u kiest voor een speciaal hiervoor bedoelde luchtbevochtiger.
Allergieën of astma: Wanner u last heeft van allergische of astmatische aandoeningen kies dan altijd voor een ultrasoonbevochtiger of een luchtwasser. Gebruikt de bevochtiger dan zowel de winter als de zomer.

Onze adviseurs helpen u graag!

Mochten er na het lezen van dit artikel toch nog vragen zijn dan kunt u altijd contact opnemen. Onze deskundige adviseurs zullen u graag verder helpen.

Wilt u meer informatie over luchtbevochtiging in huis?