Houten vloer kopen? Dit is waar u op moet letten! » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een houten vloer?

Wij snappen dat het lastig is om te kiezen uit de vele verschillende houten vloeren. Er zijn niet alleen veel verschillende kleuren, maar ook verschillende lengtes, breedtes, diktes, afwerkingen, merken, kwaliteit, sorteringen, soorten parket, legmethodes en ga zo door. En niet te vergeten: de juiste ondervloer voor uw houten vloer. Ook kunt u weer een keuze maken uit een massieve vloer of toch een samengestelde houten vloer (bijvoorbeeld lamelparket of duoplank). Wist u trouwens ook dat houten vloeren van Parketmeester te combineren zijn met vloerverwarming?

Ga niet altijd uit van de laagste prijs, goedkoop is vaak duurkoop!

Massieve vloeren

Massieve houten vloeren worden gemaakt vanuit √©√©n stuk vol massief (natuurlijk) hout.¬† Voor een massieve vloer heeft u keuze uit vele houtsoorten. Eiken hout is een – door vele goede eigenschappen – een veelgebruikte houtsoort voor vloeren.¬†¬†Massieve houten vloeren staan bekend om zijn “eigen” unieke natuurlijke schoonheid. Niets anders evenaart de echtheid en puurheid van de natuur.

 Sorteringen

Naast de verschillende houtsoorten heeft u ook de keuze uit verschillende sorteringen. Sortering betekent o.a. het aantal grote “noesten” wat een plank mag bevatten. Ook kan een plank “spint” bevatten, zie hieronder. Een noest is een harde donkere plek in een houten plank. Sommige mensen vinden het juist mooi als er veel noesten in een plank zit, sommige houden meer van minder, omdat dit meer “rust” geeft in uw woning.

Houten vloeren kopen

Houten vloer kopen

Er zijn nog veel meer aspecten om rekening mee te houden bij het kopen van een houten vloer. De vloeradviseurs in onze showrooms staan voor u klaar om u te voorzien voor advies op maat. Iedereen is anders, leeft anders en heeft andere behoeftes. Onze vakmensen helpen u graag verder. Twijfel niet om contact op te nemen met een showroom.

Samengestelde vloeren

Een samengestelde plank is opgebouwd in¬†meerdere lagen, waarvan de bovenste laag voorzien is van een echte massief houten laag. Samengestelde vloeren kunnen dus geschuurd worden, dat is natuurlijk wel fijn om te weten als u na¬†verloop van tijd bijvoorbeeld weer een nieuwe kleur wilt. Deze vloeren lijken sprekend op massieve houten vloeren, maar zijn qua opbouw totaal verschillend. Ook de uitstraling is net iets anders. Een massieve houten vloer zal veel gaan “werken”. Dit betekend dat er door een verschil in temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimtes de vloer zal gaan uitzetten en krimpen. Bij samengestelde vloeren zal dit beduidend minder zijn. Een luchtbevochtiger is overigens voor een houten vloer geen overbodige investering.

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie op het gebied van woontrends. Als u ge√Įnteresseerd bent in bijv. houten vloeren, dan is dit Inspiratieboek zeker iets voor u!

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

 • Ontdek ons grote assortiment
 • Showrooms door heel Nederland
 • Deskundige adviseurs
 • Ervaren leggers

Waarom een (houten) vloer kopen bij Parketmeester?

 • Kwaliteit¬†van Topleveranciers
 • Beste¬†prijs-kwaliteitsverhouding
 • Klanten beoordelen¬†ons gemiddeld met¬†een 9,5;
 • Al meer dan¬†30 jaar ervaring
 • Aangesloten¬†bij Stichting Garantie Fonds
 • Advies op maat voor uw woning of kantoor
 • Altijd een vestiging in de buurt
UW dromen zijn onze inspiratie!