Klimaatbeheersing(Advies) voorkomt schade aan uw vloer - Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Klimaatbeheersing: voorkom schade aan uw vloer

U herkent het vast wel: droge ogen, geïrriteerde luchtwegen, gebarsten lippen en gewoon een onaangenaam gevoel. Vaak zijn dit de symptomen van een droge lucht in uw woning. Ook uw houten vloer kan hier last van ondervinden: de vloer gaat kraken, verbindingen laten los en het hout kan scheurtjes gaan vertonen. Een juiste luchtvochtigheid voorkomt dit alles. Het is dus goed voor de gezondheid én goed voor uw parketvloer.

Wat is nu precies een goede luchtvochtigheid?

Een goede luchtvochtigheid is het vinden van de juiste balans in de relatieve luchtvochtigheid. De relatieve luchtvochtigheid (R.V.) in een ruimte moet ten minste 55 % bedragen en maximaal 65 %. Alles onder de 55 % geeft aan dat de ruimte te droog is. Bij een te droge ruimte kunnen houten vloeren en meubels krimpen wat voor bijvoorbeeld een krakende vloer zorgt.
Boven de 65 % is ook niet goed, want dat houdt in dat de ruimte te vochtig is. Het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid is dat hout gaat uitzetten en daardoor mogelijk bol kan komen te staan.
Uiteraard wilt u zo lang mogelijk genieten van uw mooie houten vloer, dus adviseren wij u de luchtvochtigheid in uw woning op het juiste peil te houden.

Hoe controleer ik de R.V. in mijn woning?

De luchtvochtigheid (R.V.) in een ruimte kan worden gemeten met behulp van een hygrometer. Er zijn verschillende soorten hygrometers, de meest voorkomende zijn analoge (wijzer) en digitale hygrometers. De analoge hygrometers zijn te ijken en verkrijgbaar met verschillende meetelementen te weten bi-metaal en haar. De haar hygrometer heeft een grotere nauwkeurigheid (mits goed geijkt) en reageert sneller op wisselingen van de R.V..

Hoe zorg ik voor de juiste luchtvochtigheid?

U houdt de lucht niet vochtig genoeg met radiatorbakjes die vaak vergeten worden. Ook een venster openzetten werkt niet. Het werkt zelfs averechts, omdat dan meestal nog drogere lucht wordt aangevoerd. Dat levert alleen maar hogere stookkosten op en dat wil niemand. Hier helpt alleen een goede luchtbevochtiger voor een prettig aanvoelend en gezonder woonklimaat. U zult zich al snel een stukje behaaglijker voelen.
Een goede oplossing om vochtproblemen te voorkomen, is het toepassen van een luchtontvochtiger (luchtdroger).

Meer informatie over klimaatbeheersing

In onze speciale klimaatbeheersing leaflet hebben we elk aspect voor u uitgewerkt, zoals over uw parketvloer en de beste luchtvochtigheid. Wij willen u graag zo goed mogelijk hierover adviseren en informeren. De leaflet kunt u via de onderstaande link bereiken, voor meer vragen kunt u terecht bij één van onze showrooms.

Leaflet voor klimaatbeheersing PDF

Waarom een luchtbevochtiger-/ ontvochtiger?

  • Langer genieten van uw (parket)vloer
  • Aangenaam gevoel
  • Goed voor de gezondheid
  • Planten bloeien en groeien beter
  • Minder stof in huis

Verkrijgbaar bij Parketmeester!

Wij leveren diverse modellen luchtbevochtigers en luchtontvochtigers en kunnen u precies vertellen welke voor uw woon- of werksituatie de juiste is.

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

  • Ontdek ons grote assortiment
  • Showrooms door heel Nederland
  • Deskundige adviseurs
  • Ervaren leggers