Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 86 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 86 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Houten vloeren

Prachtige houten vloeren bij Parketmeester.

Vele soorten, maten en kleuren!

Breng sfeer in uw woning!

Prachtig traditioneel parket bij Parketmeester

INSPIRATIE HOUTEN VLOEREN

Vraag het Inspiratieboek aan of bekijk ons blog vol met inspiratie en ideeën voor parketvloeren!

Houten vloeren (parketvloeren) bij Parketmeester

Ontdek de schoonheid van de natuur: een houten vloer leeft, elke plank is anders & het geeft een warme uitstraling aan uw huis!

Bekijk direct inspiratie voor houten vloeren >

Parketmeester over Houten vloeren bij
RTL4 Woontips.

LEGSERVICE®

Uw parket / houten vloer laten leggen door onze ervaren parketteurs.

Patronen en soorten

Trendy: visgraat vloeren!

Meer informatie

Houten vloeren (ook wel parketvloeren) geven een ruimte een uniek en natuurlijk karakter. Bekijk onze vele patronen / vloersoorten. Overweegt u om een houten vloer / parket te nemen? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden voor parket op vloerverwarming. Het is warm, comfortabel en energiezuinig! Wist u trouwens dat u het in de zomer als koeling kunt gebruiken?

Vloerverwarming onder uw houten vloer!

Overweegt u om een nieuwe houten vloer aan te schaffen? Denk ook eens aan vloerverwarming. Heerlijk warm in de winter en nog energiezuinig ook!

Onderhoud voor uw houten vloer - uw vloer in topconditie!

Bij Parketmeester kunt u terecht voor speciaal onderhoud voor uw houten vloer – voor iedere afwerking hebben wij een specifiek product.

Meer Inspiratie? Vraag direct gratis ons Inspiratieboek aan!

Meer inspiratie voor o.a. houten vloeren? Laat u inspireren door ons prachtige inspiratieboek! Het boek bevat maarliefst 54 pagina’s.

Wilt u meer informatie en/of een showroom bezoeken?

Ontdek ons grote assortiment - Showrooms door heel Nederland - Deskundige adviseurs - Ervaren leggers

Past een houten vloer bij mij?

Houten vloeren zijn duurzaam en passen zowel in een klassieke als moderne woonstijl. Ze zijn helemaal te bewerken naar uw eigen stijl. Ook kunnen ze na verloop van tijd weer geschuurd worden, dan verdwijnen de krassen en is uw vloer weer helemaal als nieuw! Wist u trouwens dat Parketvloeren te combineren zijn met vloerverwarming?

Welke houtsoort past bij mij?

Wilt u graag een parketvloer, dan heeft u de mogelijkheid te kiezen uit vele verschillende houtsoorten. Iedere houtsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Kom gerust langs bij onze showrooms om “sfeer te beleven” van de verschillende houten vloeren.

Welke afwerking past bij mij?

Om de juiste uitstraling aan uw woning of kantoor te geven zijn er vele afwerkingen mogelijk voor uw parketvloer. Dat kan bijvoorbeeld met lak, Skylt, olie of Hardwax.
Lees meer over afwerkingen

Welk patroon / vloersoort past bij mij?

U kunt onze houten vloeren / parketvloeren leggen in veel verschillende patronen. Van moderne brede houten vloeren tot aan klassieke visgraatvloeren. Ook hebben we veel soorten vloeren zoals: lamelparket, duoplank, bamboe, massief en ga zo door.
Lees meer op de pagina patronen / vloersoorten

Kan ik mijn houten vloer na verloop van tijd een andere uitstraling (laten) geven?

Ja dat kan zeker, als u na bijvoorbeeld ~10 jaar toe bent aan een nieuwe afwerking / kleur dan is dit zeker mogelijk. Ook krassen die na de jaren zijn ontstaan worden weg geschuurd. Kijk voor meer informatie op de pagina vloer laten schuren.

Kunnen jullie voor mijn houten vloer de plinten plaatsen?

Ja zeker, wij kunnen voor u plinten plaatsen. Wij hebben een mooi assortiment plinten zoals MDF plinten, massieve plinten, folieplinten, systeemplinten, buigplinten etc. U kunt voor meer informatie kijken bij plinten voor uw houten vloer.

Een houten vloer voor uw woning

Kies uw favoriete kleur, uitstraling en manier van leggen (patroon) die bij u en uw ruimte passen. Maak het af met plinten, sierlijsten, verlichting en vloerverwarming. Moeite met kiezen? Laat u adviseren. Want een vloer koopt u hooguit enkele keren in uw leven. Zorg dus dat u de juiste keus maakt. Vraag om vrijblijvend advies van Parketmeester bij u thuis of in één van onze showrooms.

Zaagwijze

Zoals u kunt zien, zijn er een aantal manieren om een boom te verzagen. De verschillende wijzen van zagen bepalen weer de structuur van uw vloer. De wijze van zagen bepaalt ook hoeveel bruikbare delen we uit een boom kunnen halen, en dat werkt weer door in de prijzen.

Sortering

Iedere partij hout wordt gesorteerd op kwaliteit. Hoe egaler het hout van structuur is, hoe duurder het wordt. Hoe groter de knoesten, des te goedkoper.  

Kwaliteit

Parketmeester werkt alleen met fabrikanten die hun hout drogen in Nederland. Zo ontstaat er geen klimaatverschil waardoor de vloer minimaal werkt. Ook worden de vloeren op zo’n manier gezaagd dat de losse delen maatvast zijn en netjes op elkaar aansluiten.

GRATIS inspiratieboek?

Boordevol informatie op het gebied van alle soorten vloeren. Bent u op zoek naar een houten vloer? Laat u inspireren door ons prachtige inspiratieboek!