PVC vloer reinigen - Tips en Tricks » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Ondanks dat een PVC vloer onderhoudsvriendelijk is, weet ik zeker dat u iets aan deze tips heeft. Hiermee kunt u optimaal en zo lang mogelijk van uw PVC vloer te genieten, is het raadzaam om met de juiste producten en op de juiste manier te reinigen. Hiernaast raden wij u aan om de Onderhoudswijzer voor PVC vloeren (PDF) te downloaden en aandachtig door te lezen.

Zand schuurt de vloer, stofzuig of veeg daarom geregeld uw vloer.

Zand en kleine steentjes schuren de vloer en zorgen voor krassen die moeilijk weer te verwijderen zijn. Stofzuig daarom indien nodig de vloer met de borstels naar beneden zodat de stofzuigerpoot geen krassen achterlaat. Een goede schoonloop- en droogloopmat die het vuil goed vasthoudt voorkomt een hoop vuil op de vloer. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Schaf wel altijd een stofzuiger (mond) aan die geschikt is voor uw PVC vloer.

Gebruik een reiniger die speciaal voor uw PVC vloer is ontwikkeld

Allesreinigers of andere schoonmaakproducten kunnen soms stoffen hebben die de beschermlaag van uw PVC vloer kan aantasten. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct die geschikt is voor het onderhouden en reinigen van een PVC vloer. Deze onderhoudsproducten hebben de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor uw vloer.

Aanvullende tip: pas op voor overdosering
Mocht u een goed onderhoudsproduct voor uw vloer in bezit hebben, kijk altijd goed naar de hoeveelheid vloeistof die u per keer moet gebruiken. Dit staat in principe altijd op het etiket van de fles. Te veel en te vaak overdoseren kan er voor zorgen dat u vlekken en een doffe waas op uw PVC vloer krijgt.

Probeer onze speciale PVC reiniger
Parketmeester Reiniger voor PVC (vinyl) vloeren is geschikt voor het veilig en grondig reinigen van alle PVC vloeren en vinyl vloeren. Vastzittend vuil, vlekken en/of strepen zijn geen probleem voor Parketmeester PVC (vinyl) Reiniger. Bekijk meer informatie.Ā 

 

Speciale PVC reiniger

PVC reiniger

Gebruik een stofwisser en spoel de vacht vaker schoon

Om uw PVC vloer makkelijk te reinigen is het handig om een stofwisser te kopen (i.p.v. een dweil). Een stofwisser is wat praktischer en de vacht is makkelijk te monteren en te demonteren. Ook heeft deze tegenwoordig ook een “spray-functie”, waardoor u vocht eenvoudig kunt doseren.

Aanvullende tip: vaker uitwringen
Probeer wat vaker de “vacht” schoon te maken, zodat er minder vuil achterblijft. Bij een kamer van 20 mĀ² kunt u de vacht bijvoorbeeld 2/3 keer schoon/uitknijpen.

Verwijder vlekken en vuil zo snel mogelijk

Verwijder zichtbare vlekken of vuil direct van uw vloer, wacht niet tot de eerst volgende schoonmaakbeurt. Etensresten geknoeid in de keuken? of naast de etenstafel? Laat het niet liggen. De kans is groot dat het in uw vloer trekt. Vooral als de zon erop schijnt is de kans zeer groot.

Geen zorgen met de PVC reiniger van Parketmeester

  • Effectief tegen vuil, vlekken & strepen;
  • Geen agressieve stoffen die uw PVC vloer aantasten;
  • De vertrouwde kwaliteit van Parketmeester.