Inspiratieboek aanvragen

Ondanks dat een PVC vloer onderhoudsvriendelijk is, weet ik zeker dat u iets aan deze tips heeft. Hiermee kunt u optimaal en zo lang mogelijk van uw PVC vloer te genieten, is het raadzaam om met de juiste producten en op de juiste manier te reinigen.

Zand schuurt de vloer, stofzuig of veeg daarom geregeld uw vloer.
Zand en kleine steentjes schuren de vloer en zorgen voor krassen die moeilijk weer te verwijderen zijn. Stofzuig daarom indien nodig de vloer met de borstels naar beneden zodat de stofzuigerpoot geen krassen achterlaat. Een goede schoonloopen droogloopmat die het vuil goed vasthoudt voorkomt een hoop vuil op de vloer. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Gebruik een reiniger die speciaal voor uw PVC vloer is ontwikkeld 
Allesreinigers of andere schoonmaakproducten kunnen soms stoffen hebben die de beschermlaag van uw PVC vloer kan aantasten. Gebruik daarom altijd een onderhoudsproduct die geschikt is voor het onderhouden en reinigen van een PVC vloer. Deze onderhoudsproducten hebben de juiste samenstelling die het beste resultaat heeft voor uw vloer.

Gebruik een stofwisser en spoel de vacht vaker schoon
Om uw PVC vloer makkelijk te reinigen is het handig om een stofwisser te kopen (i.p.v. een dweil). Een stofwisser is wat praktischer en de vacht is makkelijk te monteren en te demonteren. Ook heeft deze tegenwoordig ook een “spray-functie”, waardoor u vocht eenvoudig kunt doseren.

Vaker uitwringen
Probeer wat vaker de “vacht” schoon te maken, zodat er minder vuil achterblijft. Bij een kamer van 20 m² kunt u de vacht bijvoorbeeld 2/3 keer schoon/uitknijpen.