Welke vloeren zijn kindvriendelijk » Parketmeester
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Parketmeester | Klantenbeoordeling: 9.6/10 - 114 beoordelingen
Inspiratieboek aanvragen

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een kindvriendelijke vloer? Met kinderen over de vloer moet u met veel dingen rekening houden. Er zal wat vaker een beker drinken overheen gaan en blokkentorens gebouwd worden. Het is dus belangrijk dat uw vloer tegen vocht en krassen bestand is.

Waar moet u op letten

Veel mensen denken dat tapijt de beste optie is als u kinderen heeft, omdat dit vrij zacht is als kinderen vallen. Toch raden wij het niet aan om met kinderen over de vloer tapijt te nemen. In tapijt blijft veel stof zitten en vlekken zijn lastig schoon te maken. Bovendien kunnen kleine kinderen sneller een allergie ontwikkelen en is er meer kans op huisstofmijt. Het is natuurlijk ook mogelijk om een vloerkleed in de kinderkamer neer te leggen op de PVC- of Laminaatvloer, maak deze dan wel regelmatig goed schoon. 

Het beste kunt u dus kiezen voor een vloer die makkelijk schoon te maken is. Dit zijn bijvoorbeeld laminaat of PVC vloeren. Een tegelvloer raden wij af als u kinderen heeft, omdat deze erg hard zijn als kinderen vallen. 

Kinderkamer laminaat

Laminaatvloer

Laminaat is zeer geschikt als u kinderen heeft. Het is gemakkelijk schoon te maken met de stofzuiger en dweil (niet te nat) en is krasbestendig. Laminaat is zeer geschikt voor de kinderkamer maar ook zeker voor bijvoorbeeld de woonkamer. Laminaat is er in vele soorten, en daarom ook voor de kleinere beurs goed te betalen. Vraag het gratis inspiratieboek aan of bezoek een van onze showrooms om ons assortiment te bekijken.

PVC vloer

Een PVC vloer is een goede keuze als u kinderen heeft. PVC is slijtvast, waterafstotend en heeft weinig onderhoud nodig. Ook is PVC makkelijk schoon te maken en niet erg hard als uw kind valt. Voor zowel de kinderkamer als bijvoorbeeld de woonkamer is PVC aan te raden. Er is erg veel keuze in PVC vloeren. Vraag het gratis inspiratieboek aan of bezoek een van onze showrooms om ons assortiment te bekijken.

kinderkamer pvc

Vloerverwarming

Om uw vloer nog kindvriendelijker te maken is het aan te raden om vloerverwarming te nemen. Dit is voor (kleine) kinderen extra comfortabel in de koudere maanden van het jaar. Zowel bij een laminaatvloer als een pvc-vloer is het mogelijk om vloerverwarming aan te laten leggen.